Volledig scherm
Op de plek waar het ongeluk gebeurde, worden bloemen gelegd. © Ben Ackermans/BD

Schooldirecteur Rijen zwaar aangeslagen: 'Henriette werkte hier bijna twintig jaar'

RIJEN - Directeur Johan Kamp van de Brakken in Rijen is zwaar aangeslagen na de berichtgeving over het ongeval in Tilburg. "Het nieuws kwam gisteravond om 23.15 uur binnen. Ik heb meteen berichtjes uitgezet naar de leerkrachten en medewerkers."

De basisschool heeft een team van dertig personen. "Samen met slachtofferhulp en het schoolmaatschappelijk werk is er een crisisteam geformeerd. Zaterdagochtend om 10.00 uur komen we bij elkaar. Het is een geluk dat het vakantie is. Zo hebben we de tijd om de klap op te vangen."

Vriendenclub
Volgens Kamp was het echtpaar Van der Veeken zeer gekend in Rijen. "Henriette werkte hier bijna twintig jaar. Zij was de eerste leerkracht die ik hier als directeur aanstelde. Nu was zij groepsleerkracht voor groep 3 en intern begeleider van de middenbouw, zowel op De Brakken als op De Drie Musketiers in Hulten. Bert was als echtgenoot erg betrokken bij onze school. Hij zat zelf ook in het onderwijs. Het is hier een vriendenclub en daar maakte hij deel van uit."

Verdriet
Kamp spreekt van een hele grote klap. Niet alleen voor de leerkrachten, maar zeker ook voor de kinderen. "We hebben de ouders bericht over hoe er met het verdriet van de kinderen het best kan worden omgegaan. Er zitten 450 leerlingen op De Brakken. Henriette was natuurlijk heel bekend. Het hangt van de leeftijd af hoe de kinderen het beste benaderd kunnen worden. Hele jonge kinderen hebben een eigen beleving van de feiten. We hebben extra aandacht voor de stille kinderen."

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
31 stemmen