Volledig scherm
Chantal met haar advocaat. © ANP

School geeft geen volledige openheid in zaak sekstape Chantal uit Werkendam

BREDA/WERKENDAM - Chantal eist via de rechter complete toegang tot de computers van het Florijn College. Zij wil achterhalen wie op de Bredase school haar beruchte seksvideo heeft verspreid.

Woensdagochtend dient een kort geding voor de Bredase rechtbank waarin de 22-jarige Chantal het ROC West-Brabant dagvaardt. Haar advocaat, Thomas van Vugt, vindt dat de onderwijsinstelling onvoldoende meewerkt aan het onderzoek.

Het ROC op zijn beurt, zegt dat hij best wil meewerken aan dat digitale speurwerk, maar de deskundigen die Chantal daarvoor inhuurt niet onbeperkt toegang geeft tot het computersysteem. 

Woordvoerder Ed Ottevanger van het ROC: „Wij hebben ook de wettelijke plicht om de privacy van leerlingen en medewerkers te beschermen. Die belangen conflicteren nu. Volgens ons werken we ruim mee, maar daar is niet iedereen het mee eens.”

Chantal wil weten wie ooit haar privéleven vergalde door een seksfilmpje van vier jaar geleden via Facebook te verspreiden. Het filmpje was gemaakt door haar toenmalige vriendje, maar die heeft altijd ontkend dat hij het op sociale media had geplaatst.

Lees dinsdag 30 augustus meer in deze krant.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
RUST
2-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1014 stemmen