Volledig scherm
© Thinkstock

Schijf maakt zich op voor kermis

SCHIJF - Binnen vijf jaar wilde het kermiscomité de Schijfse kermis opnieuw tot leven wekken.

Het doel lijkt intussen behaald. Van vrijdag tot en met maandag zijn er verschillende activiteiten in het dorp.

Zo is er de jaarlijkse kermis en een braderie op zaterdag. 's Avonds kunnen bezoekers dagelijks de dag feestelijk afsluiten in de tent met muziek. "Vroeger stond er alleen een biertent met kleine kermis", weet Jac Priem van het kermiscomité. "Het was altijd redelijk druk, maar tien jaar geleden ging het achteruit."

De organisatie besloot het vijf jaar geleden anders te gaan aanpakken. "Toen we begonnen zei ik: er komen honderd kramen op onze braderie. Komend weekend zijn het er 118, allemaal uit een andere branche. De pastorietuin is het hart van de braderie. Daar staan stands van achttien kunstenaars."

Nieuw is het POP TOP 2000 concert van muziekvereniging Kunst Na Arbeid op de vrijdagavond. Samen met lokale zangtalenten brengt KNA een mix van hedendaagse en oudere popmuziek. Te denken valt aan bijvoorbeeld The Beatles, ABBA en Queen tot recentere muziek zoals Amy Winehouse en Martin Garrix.

'Theaterzaal'

En er is nog meer muziek in de feesttent, die volgens de organisatie zeer professioneel is uitgerust als het gaat om geluid- en lichtinstallaties. "We gaan van kermistent naar theaterzaal", straalt Priem.

Op het podium staan zaterdag vanaf 13.00 uur acht meezingkoren en 's avonds komt de liveband Double XL.

Op zondagmiddag zingen er zes shantykoren in Schijf. Vanaf 20.00 uur vult de liveband Van Brenghe de tent. Maandag wordt het feestweekend afgesloten met de klapper: Fragment Live.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
541 stemmen