Volledig scherm
foto ANP

Schietpartij Haagweg Breda: politie legt puzzelstukjes

BREDA - De recherche doet nog volop onderzoek naar de mysterieuze schietpartij op de Haagweg in Breda. Daarbij raakte op zaterdag 20 augustus een 53-jarige zakenman zwaargewond. "We lopen diverse scenario's na en zijn stukjes van de puzzel aan het leggen. Het onderzoek zit zeker niet op een dood spoor", is wat woordvoerder Jeroen Steenmeijer erover kwijt kan.

Videobeelden
Ook bestudeert de recherche (video)beelden die particulieren en ondernemers in de winkelstraat hebben gemaakt rond het tijdstip van het misdrijf. De politie verzocht mensen om deze beelden in te sturen.

Het schietincident heeft alles weg van een mislukte liquidatiepoging. Wat daar dan het motief van is geweest, is niet duidelijk. Het slachtoffer is volgens bekenden een gerespecteerd lid van de kleine Afghaanse gemeenschap in Breda: "Zeker geen crimineel."

De mogelijkheid bestaat dat de daders zich hebben vergist en eigenlijk iemand anders op het oog hadden. De politie gaat daar niet op in.

GSM-winkel
Het slachtoffer is eigenaar van een gsm-winkel aan de Haagdijk, enkele honderden meters van de plaats van de aanslag. De politie meldde na het misdrijf dat hij geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel staat de man ingeschreven met zijn familie in Meer, in België. Behalve de winkel aan de Haagdijk heeft het familiebedrijf nog drie vestigingen in de stad aan de Ginnekenstraat, Karnemelkstraat en Neerloopweg. De echtgenote en een van de zoons zijn mede-eigenaar.

De man werd rond 18.00 uur neergeschoten toen hij van zijn winkel aan de Haagdijk naar zijn auto wandelde. De Audi stond geparkeerd op de Haagweg. Volgens getuigen werd het vuur geopend door de inzittende(n) van een rijdende donkerkleurige personenwagen. Het slachtoffer zakte op het trottoir in elkaar. Hij werd volgens omstanders geraakt door mogelijk drie kogels in de borst maar was aanspreekbaar toen de ambulance hem meenam.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
107 stemmen