Volledig scherm
© Thinkstock

Schiedammer verdacht van seksuele uitbuiting minderjarig meisje uit gemeente Breda

BREDA - Een 32-jarige man uit Schiedam wordt ervan verdacht twee minderjarige Brabantse meisjes te hebben gedwongen zich te prostitueren. Eén van de meisjes komt uit de gemeente Breda.

De man zou ook zelf seks met de kinderen hebben gehad. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de Schiedammer ervan dat hij de meisjes dwong zichzelf met pikante foto’s aan te bieden op websites als sexjobs.nl. En vervolgens moesten ze seks ondergaan en sadomasochistische handelingen verrichten bij mannen, zo luidt de aanklacht. De verdachte zou zich daarbij als pooier hebben gedragen.

Een en ander heeft zich volgens het OM afgespeeld in het najaar van 2015 in Rotterdam. De meisjes waren toen 16 jaar oud. De moeder van één van de twee slachtoffers heeft aangifte gedaan. Hoe het contact tot stand is gekomen, is nog niet bekend.

Tijdens een procedurele zitting wees de rechtbank in Breda een verzoek van de verdediging af om de man voorlopig op vrije voeten te stellen. De motivatie van de raadsvrouw was onder meer dat de vrouw van de verdachte in verwachting is.

De zaak wordt op 13 mei inhoudelijk voortgezet.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen