Volledig scherm
© Pro Shots

Scherpere regels voor kaartverkoop duel Volendam-NAC

BREDA - Voor de wedstrijd FC Volendam-NAC op vrijdag 30 september zijn verscherpte veiligheidsmaatregelen getroffen. Dat meldt de club uit Noord-Holland op zijn website. 

Dit houdt onder meer in dat er voor de verkoop van kaarten andere regels gelden dan wat er in Volendam gebruikelijk is. Per kaart eist de club een kopie van het identiteitsbewijs van de koper en zijn of haar naam en adresgegevens. Alle kaarten worden op naam verkocht. Mensen die bij de administratie kaarten willen kopen kunnen per persoon één kaartje kopen als zij de juiste papieren kunnen overleggen. Zonder deze gegevens kan de club wij geen kaarten verstrekken, zo benadrukt Volendam.

Aanvankelijk hadden de clubs en de gemeente de afspraak gemaakt dat de volledige Jaap Bond Tribune in het Kras-stadion aangewezen zou worden als uitvak. Daarin zouden 1.400 liefhebbers uit Breda en omstreken een plaatsje kunnen vinden. Die afspraaak werd gemaakt omdat de verwachting bestond dat er voor het topduel uit de eerste divisie meer belangstelling zou bestaan dan de 400 NAC-fans die in het reguliere uitvak van Volendam passen.

Een woordvoerder van de gemeente liet in een toelichting weten dat er voor een volledig vak was gekozen uit vrees dat NAC-fans voor wie er geen plek zou zijn in het reguliere uitvak toch zouden proberen op andere wijze het stadion in te komen. "Als dat zou lukken zouden zij midden tussen de Volendam-aanhangers komen te zitten", schetste de woordvoerder de mogelijke problemen.

Later werden de afspraken over de Jaap Bondtribune vanuit het Volendamse weer teruggedraaid. Er zouden 'emotionele en  praktische bezwaren zijn', zo klonk het na een storm aan internetprotesten van de eigen achterban. De aanhang van NAC krijgt nu de beschikking over het normale uitvak en een deel van de Jaap Jonk Tribune, zo heeft Volendam laten weten.  

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
109 stemmen