Volledig scherm

Schaatsdag voor de hele familie in Breda

Programma:


Locatie: Optisport Kunstijsbaan, Terheijdenseweg 506 in Breda.
Datum: Woensdag 18 januari. 10.00 tot 16.00 uur.
Kosten: 9,95 euro per persoon.De BN DeStem Club waagt zich op glad ijs. Letterlijk welteverstaan. Want op woensdag 18 januari houden we een BN DeStem Club Schaatsdag voor de hele familie op de Kunstijsbaan van Optisport in Breda. Voor slechts 9,95 euro per persoon kan iedere abonnee een hele dag schaatspret beleven.

Het schaatsseizoen is in volle gang bij de Kunstijsbaan, vertelt medewerker sales & management Ruud Taks. “Het seizoen loopt van begin oktober tot half maart. In die zes maanden komen er elk jaar zo’n 150.000 mensen om te schaatsen. Op topdagen hebben we zo’n 3000 mensen binnen. Maar de accommodatie is zo groot dat je niet eens in de gaten hebt hoe druk het is.”

Niet alleen recreanten maar ook toppers weten de Bredase baan te vinden. “Voormalig wereldkampioene Annamarie Thomas is hier bijna dagelijks. Ze begeleidt jonge talenten. Zo hebben we hier het hele scala van de sport binnen, van beginnende recreanten tot en met de topsporters van bijvoorbeeld de marathon.”

Koek & Zopie
De baan is semi-overdekt. “Dat geeft beschutting, maar daardoor kan ook de zon op mooie winterdagen warmte bieden aan de schaatsers. We hebben hier een open 400-meterbaan. Daarbinnen ligt een ijsvloer van 30 bij 60 meter, waar je ook kunt ijshockeyen. Daarnaast kun je lekker zitten. De koek & zopie-tent De Scheve Schaatser is 18 januari open. En ook het sfeervolle schaatscafé ’t Wakske.”

Vanzelfsprekend ziet het ijs er schitterend uit. “Onze ijsmeesters zijn dag en nacht actief om de baan zo goed mogelijk te onderhouden”, vertelt Taks. “De binnenbaan is voor de hardrijders. De minder geoefenden rijden aan de buitenkant. Dan zit je elkaar niet in de weg.”

IJspret
De meeste bezoekers komen naar de ijsbaan van Optisport om plezier te beleven, weet Taks. “Het gaat om de ijspret. Dat zullen de abonnees van BN DeStem ook ondervinden. Voor 9,95 euro kunnen ze de hele dag schaatsen. Naast de entree krijgen ze dan ook chocomel, een broodje worst en erwtensoep. En ze kunnen een week daarvoor al inspiratie opdoen. Want op 6, 7 en 8 januari is het Europees kampioenschap schaatsen in Heerenveen. We hopen dat het EK veel lezers van BN DeStem zal stimuleren om hierheen te komen.”

De abonnees kunnen met diverse soorten schaatsen terecht op de ijsbaan. “Het maakt niet uit of het kunstschaatsen of noren zijn”, zegt Taks. “Ze kunnen hier ook schaatsen huren. Als ze maar lol hebben. Schaatsen is een echte Hollandse activiteit. Hier kan iedereen op een leuke manier kennismaken met de sport en met onze accommodatie.”

Volledig scherm

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
311 stemmen