Volledig scherm
© stock.xchng

Saxofonist Sjors Verschuren (16) wint de Jan de Breet Prijs

BREdA - De 16-jarige saxofonist Sjors Verschuren heeft vrijdagavond in De Nieuwe Veste de Jan de Breet Prijs gewonnen. Dat betekent dat hij zevenhonderd euro mag besteden aan studie, boeken of concerten op het gebied van klassieke muziek.

De prijs is vernoemd naar de Bredase musicus en dirigent Jan de Breet die bij zijn overlijden in 2002 een erfenis achterliet, onder meer bestemd voor het stimuleren van jeugdig talent voor klassiek repertoire.

Dit jaar deden vier examenleerlingen een poging het geldbedrag in de wacht te slepen. Zo speelden Sarah Heinrich op hobo en Bram Vermeulen op hoorn een week geleden een dubbelconcert voor het diploma C-bijzonder. Afgelopen dinsdag verscheen celliste Janouk Heidema op het podium voor het diploma D-bijzonder. Sjors Verschuren deed een maand geleden al examen voor C-bijzonder in De Drie Linden in Prinsenbeek.

Bij alle examenconcerten was een deel van de zeskoppige jury aanwezig om de 'laureaten' te beoordelen. Uiteindelijk werd het jonge saxofoon-talent door voorzitter Hans Rooseboom uitgeroepen tot winnaar, onder meer wegens zijn 'constant fraaie toonvorming'.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
0-2
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
83'
1-0
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
80'
0-1
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
37'
1-0
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
702 stemmen