Volledig scherm
ANP

Satudarah-kopstuk Etten-Leur blijft voorlopig vastzitten voor witwassen, vrouw vrijgelaten

ETTEN-LEUR - De 51-jarige man uit Etten-Leur die dinsdag met zijn vrouw werd gearresteerd op verdenking van witwassen en drugsbezit blijft voorlopig vastzitten. De man is een prominent lid van outlaw motorcyclegang Satudarah. Zijn 34-jarige vrouw is vrijgelaten vanwege persoonlijke omstandigheden. Ze is nog wel verdachte in de zaak.

Het echtpaar uit Etten-Leur werd dinsdagmiddag twee uuur gearresteerd op het vliegveld in Eindhoven. De 51-jarige man is prominent lid van outlaw motorcyclegang Satudarah.

Luxe levensstijl met nauwelijks inkomsten
Het Integraal Afpakteam Zeeland-West-Brabant hield de 51-jarige man en 34-jarige vrouw aan na een uitgebreid onderzoek. Dit onderzoek begon na een melding van verdachte geldtransacties. In samenwerking met de belastingdienst bleek dat het tweetal zich mogelijk schuldig maakt aan witwassen en dat zij waarschijnlijk al enkele jaren van de ‘lucht’ leefden.

Op papier waren er nauwelijks inkomsten, terwijl ze er een luxe levensstijl op nahielden. Het stel kwam dinsdagmiddag terug van een vakantie aan op het vliegveld.

Dure auto's
Na de arrestatie doorzocht het team van de politie hun huis in Etten-Leur. Dat gebeurde onder leiding van de rechter-commissaris. Tijdens de doorzoeking zijn onder meer nieuwe gsm’s, enkele tientallen xtc-pillen, een paar duizend euro in contanten en twee dure auto’s in beslag genomen.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
567 stemmen