Volledig scherm

Samenwerking in Woensdrecht bij hulp statushouder

HOOGERHEIDE - Zo'n dertig Woensdrechtse organisaties en instellingen nemen de integratie van statushouders in Woensdrecht op zich. Op die manier moeten de statushouders – vluchtelingen met een permanente verblijfsvergunning – zo snel mogelijk onderdeel van de Woensdrechtse samenleving worden.

De gedachte is dat die verenigingen hen daarbij kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld door te helpen met de taal, het opbouwen van een sociaal netwerk en het zoeken naar werk.

Die samenwerkende organisaties en instellingen zijn de Woensdrechtse dorpsplatforms, de buurtpreventieteams, verschillende scholen, dorpscoöperatie Huijbergen, Herwonnen Levenskracht, de Brede Welzijnsinstelling, de kerkparochies, het reparatiecafé van Dynamisch Woensdrecht, de Katholieke Bond van Ouderen, Stichting Peuterspeelzaken Woensdrecht, de Wmo-adviesraad, de Huijbergse ondernemersvereniging Hover, Woningstichting Woensdrecht, de Intergemeentelijke Sociale Dienst Brabantse Wal én de gemeente Woensdrecht zelf.

Besloten
Al deze partijen kwamen afgelopen woensdag in het gemeentehuis bij elkaar om hier met elkaar over te praten. Dat gebeurde achter gesloten deuren. Een bewuste keuze, zegt wethouder Lars van der Beek (sociale zaken): "Statushouders zijn een gevoelig onderwerp, maar we wilden woensdag geen politieke discussie voeren. Dit was een informatieavond, bedoeld om te kijken hoe we de integratie het best kunnen organiseren."

Volgens Van der Beek is die avond alle aanwezigen goed bevallen. Hij hoopt dat de bereidheid onder deze organisaties zich als een olievlek over Woensdrecht verspreidt.

Lees zaterdag meer in BN DeStem

poll

Fantastisch dat de Vuelta praktisch heel West-Brabant aandoet.

Fantastisch dat de Vuelta praktisch heel West-Brabant aandoet.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
365 stemmen

poll

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
2563 stemmen