Volledig scherm
Het was vandaag heel veel kijken en heel af en toe kopen in het kraampje van de meiden Maud Levolger (links, roze t-shirt) en Jody Kempeneers (rechts). Aan het weer lag het in elk geval niet! Foto Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Saamhorig feest bij jaarmarkt in Woensdrecht

WOENSDRECHT - Even leek het weer roet in het eten te gooien op de Woensdrechtse jaarmarkt, maar uiteindelijk kwam alles goed. "Het komt elk jaar goed", zegt Adri van Zweden, voorzitster van de stichting Jaarmarkt. Ze heeft in het verleden al voor hetere vuren gestaan: stortbuien, windhozen, hittegolven, noem het maar op. Over een paar buitjes maakt ze zich na 39 jaar jaarmarkt niet druk meer.

Zaterdag begon met de vrijmarkt in de Dorpsstraat. Zowat alle bewoners van de straat zetten hun overtollige spulletjes aan de straat. Vooral veel speelgoed en huisraad wisselden daar van eigenaar. "Dit is het leuke van een klein dorpje", vindt Van Zweden.

"Iedereen doet mee en dat is goed voor de saamhorigheid in het dorp." De vrijmarkt trok overigens ook veel bezoekers van buiten het dorp. Veel kijkers, maar ook veel kopers die er voor een luttel bedrag konden winkelen.

Zondag maakte de vrijmarkt plaats voor de braderie. Ruim honderd kramen stonden opgesteld in de Dorpsstraat. In de ochtend stonden de marktkooplui daar nog een beetje verveeld voor zich uit te kijken. Maar toen in de middag de buien de omgeving van De Brabantse wal verlieten, werd het al snel weer ouderwets druk op de jaarmarkt. En hoewel het geen echt terrasweer deed ook de horeca goede zaken.

Lees maandag meer in BN DeStem

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
1187 stemmen