Volledig scherm

Rustige laatste zondag op braderie in het Ginneken

BREDA - De laatste week van de schoolvakantie stond het Ginneken helemaal in het teken van de jaarlijkse Braderie. Het lag er wellicht aan dat het de vijfde dag van deze 48ste editie was, maar het was zondagmiddag erg rustig. 

Op de Ginnekenweg, waar bezoekers op de drukste momenten van de braderieweek rustig een uur voor uit kan trekken, heeft iedereen een vrije doorgang naar de Ginnekenmarkt. De mensen op de redelijk gevulde plein hebben de juiste keuze gemaakt. Op het podium slaat namelijk de Beatles tribute band The Deaf aids zich op gedreven en overtuigende wijze door het repertoire van de band uit Liverpool heen.

Een paar honderd meter verder ligt het mooie Valkrustpark, dat in het teken staat van kindervoorstellingen en de boekenmarkt.

Margriet Oostrom-Huibers van stichting Happy Hippo heeft het druk. De stichting verzorgt geschenkdozen voor kinderen die gebruik maken van de voedselbank of slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Haar kraam puilt uit met kinderen die een gezonde traktatie met vers fruit in elkaar knutselen. "We staan hier voor het eerst. Het gaat heel goed. De kinderen genieten en wij brengen op deze manier de stichting onder de aandacht."

Lees meer in BN DeStem van maandag september 

Volledig scherm
Optreden van Villa Verdraaid in het Valkrustpark tijdens Bruisend Ginneken. © Ron Magielse/Pix4Profs
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Inzet van rijdende rechters in heel het land is een verstandige zet.

Inzet van rijdende rechters in heel het land is een verstandige zet.

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
4 stemmen