Volledig scherm
Acht decennia lang stemden liefhebbers hun zomervakantie af op de Brabantse Ruiterdagen. Na een onderbreking van een jaar vinden die op 2 en 3 juli waarschijnlijk opnieuw plaats. © archief BNDeStem

Ruiterdagen terug op de kalender in Oudenbosch

OUDENBOSCH - Met meer vrijwilligers, meer deelnemers en hopelijk ook meer sponsoren maken de Brabantse Ruiterdagen dit jaar een doorstart. Het hippische evenement keert in het eerste weekeinde van juli terug op de kalender in Oudenbosch

Vorig jaar moest de kersverse voorzitter Jac Moerings de handdoek in de ring werpen. Het vereiste sponsorbedrag van 45.000 euro werd bij lange na niet gehaald. "We kregen veel steunbetuigingen, maar daarmee kom je er niet. Twee maanden voor de Ruiterdagen hebben we met pijn in het hart besloten de jarenlange traditie te onderbreken."

Moerings hield wel zijn bestuur bijeen, schreef in januari bewust een nieuwjaarsreceptie uit voor alle 75 vrijwilligers en hield contact met het bedrijfsleven. "De meeste sponsoren van weleer staan opnieuw achter ons. Met enkele nieuwe mensen in de sponsorcommissie hebben we ook nieuwe relaties aan ons weten te binden. Het gaat de goede kant op. We hebben nog anderhalve maand om de circa 13.000 euro die we nog tekortkomen binnen te halen."

Op 1 april hoopt Moerings definitief 'ja' te zeggen tegen de organisatie van de 81e editie. "Het is nu voor 95 procent zeker dat we doorgaan. Nog een paar fijne geldschieters erbij en we zijn los." 

Lees woensdag meer in BN DeStem

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
94 stemmen