Volledig scherm
Een ritje op een shetlandpony, geschminkt en wel. foto Chris van Klinken/Pix4Profs

Ruiterdagen Oudenbosch maar half geslaagd

OUDENBOSCH -  De Brabantse Ruiterdagen gingen dit weekend vanwege de hevige regen alleen zondag door. Voorzitter Jac. Moerings moest zaterdag de moeilijke beslissing nemen om al om half elf het programma van de Brabantse Ruiterdagen af te gelasten. Een zware domper voor de organisatie.

Zondagochtend gingen medewerkers al om zes uur in de vroege ochtend op pad om zand te strooien op het springparcours en het vervolgens op te bouwen. Gelukkig scheen de zon en kon het programma toen wel doorgaan.

"Als de omzet van de publiekstent een beetje meevalt, springen we er financieel wellicht wel uit,' zegt een zichtbaar opgeluchte Jac.

Na vijf combinaties was het zaterdag al duidelijk. De overvloedige regen maakte springen en dressuur onmogelijk. En dat deed bij de organisatie echt zeer.

Vorig jaar kon het ruiterfestijn al niet doorgaan wegens een financieel tekort. Nu was regen de grote spelbreker.

Maar liefst acht karren zand gingen zondagrmorgen op het springterrein. En gaandeweg de dag scheen de zon zondag letterlijk en figuurlijk meer en meer. Kinderen vermaakten zich in het kinderdorp, met paardje rijden, bungeespringen, springkussen en een miniponyranch.

Lees maandag veel meer in BN DeStem

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
525 stemmen