Volledig scherm
Nu wordt er nog dagelijks volop jeu de boules gespeeld, maar de banen in het centrum van Rucphen moeten over enige tijd wijken voor appartementen. FOTO PETER VAN TRIJEN PIX4PROFS

Rucphense vergrijzing geen probleem voor woningmarkt

RUCPHEN - Toenemende vergrijzing van de Rucphense bevolking zal de komende jaren niet direct tot problemen leiden op de woningmarkt. Wethouder René Lazeroms denkt dat zijn gemeente voldoende is voorbereid op de extra vraag naar appartementen.

Er komen jaarlijks een paar honderd senioren bij. Voor de fractie van de VVD aanleiding bij de wethouder te informeren in hoeverre Rucphen rekening heeft gehouden met die forse groei. "Alleen als iedereen zich tegelijk op de woningmarkt begeeft hebben we een probleem, maar voor zo'n scenario hoeven we natuurlijk niet te vrezen. Op basis van reeële aantallen verwacht ik dat we met onze bouwplannen een heel eind komen", aldus de wethouder.

Alleen al in het kerkdorp Rucphen wordt de komende jaren volop gebouwd in en rond het centrum. Op de plek waar nu de jeu de boulesbanen nog liggen, zijn appartementen voorzien. Die komen bovenop nog te bouwen commerciële ruimtes. En op een steenworp afstand biedt de sloop van gemeenschapshuis De Vaart volop ruimte. Ook op die plek is een complex met appartementen voorzien. Tegenover De Vaart zijn net de contouren uitgezet voor de bouw van vier woningen.

Ook in de andere kerkdorpen zijn volop activiteiten. In de Emmastraat en Irenestraat in Sint Willebrord zijn woningen in aanbouw. De Merelstraat (bij het Emmausplein) krijgt er tien nieuwe woningen bij en in de Hertogh- straat (Sprundel) komen ook nog eens acht nieuwe huizen.

Ook met jongelui die in de eigen gemeente willen blijven wonen, is rekening gehouden. Vanaf 1 januari 2015 zijn er volgens de wethouder in de hele gemeente 85 starterswoningen gebouwd, waarvan het merendeel (50) in opdracht van wooncorporatie Thuisvester is gerealiseerd.

Nieuwe projecten staan op het punt van beginnen. Zo komen er achter het voormalige pand van de Rabobank aan de Sint Janstraat in Sprundel een aantal nieuwe huizen.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
378 stemmen