Volledig scherm
© SXC

Rucphense raad ziet wel wat in nieuwbouwplan zwembad en sporthal

RUCPHEN - De koerswijziging van het Rucphense college van B en W om bij gebrek aan particuliere belangstelling, zelf maar in de buidel te tasten voor een nieuw zwembad en sporthal, valt goed bij de raadsfracties.

Over investeringsplafonds willen ze zich nog niet uitlaten, want óf het plan daadwerkelijk wordt doorgezet, hoeven ze pas volgend jaar te beslissen. Zwembad en sporthal zouden bij een 'ja' van de raad in 2020 klaar kunnen zijn. De bedoeling is dat de exploitatie wél in particuliere handen komt. "En dan moet het niet zo zijn, dat eventuele verliezen op het bordje van de gemeente komen", zegt Chris de Jong, raadslid van het CDA, dat 'helemaal achter een nieuw zwembad staat'.

Ad van Loon, fractievoorzitter van de RVP vindt het collegeplan 'een logische stap'. "Het huidige binnenbad en de sporthal zijn ruim 40 jaar oud, nieuwbouw zal waarschijnlijk goedkoper zijn dan renovatie. Het zijn basisvoorzieningen waarvoor de gemeente verantwoordelijkheid moet nemen."

Cijfers zijn er nog niet. Dat is ook de reden waarom Ad Jongenelis van de PvdA nog een flinke slag om de arm houdt. "Het moet betaalbaar zijn, qua investering en qua exploitatie."

Daan van den Broek van de VVD vindt dat de gemeente ervoor moet waken 'geen investeringen te doen waardoor de burgers financieel extra belast worden'. "We zullen de plussen en de minnen heel goed op een rijtje moeten zetten."

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-1
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
EINDE
3-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
4-2
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
29'
0-0
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
905 stemmen