Volledig scherm
© ThinkStock

Rotweer? 'Wij noemen dit Joepie-weer'

ETTEN-LEUR - Het regenachtige weer tijdens de vakantie is een streep door de rekening voor de jeugd in West-Brabant. Hoewel, er is ook genoeg 'overdekt plezier' in de regio. Daar worden deze week topdagen gedraaid.

"Wij zijn heel blij met dit weer", vertelt de receptioniste van het overdekte zwembad De Schelp in Bergen op Zoom lachend. "Wij merken dat heel erg als het slechter weer is."

Dinsdag was het volle bak: er waren bijna 800 bezoekers. "Als het heel warm is, dan zijn het gemiddeld 300 tot 400 mensen." Toch hoefde er dinsdag geen mensen teleurgesteld te worden. 

Ook bij binnenspeeltuin Joepie in Breda is het gezellig druk, zoals bedrijfsleidster Rachel Bijl het noemt. "Het is Joepieweer", vertelt ze. "Voor ons is dit weer natuurlijk alleen maar goed." De meeste tafeltjes zijn bezet in de zaal, maar ook hier hoefde tot dusver niemand teleurgesteld te worden vanwege de drukte. Bijl vertelt dat Joepie bij dit weer bijvoorbeeld flyert bij campings in de regio om bij toeristen het speelparadijs onder de aandacht te brengen. "Kinderen willen toch vermaak.

Ook bij de C-Cinema bioscopen in Etten-Leur, Roosendaal en Bergen op Zoom is het volop druk, hoewel de zalen nooit helemaal vol zitten. "Wij zijn een omgekeerde strandtent", grapt eigenaar Carlo Lambregts. "Mensen maken 's ochtends plannen voor de rest van de dag." Als het tot een uur of elf regent, besluiten mensen vervolgens dat het een 'overdekt' uitje wordt, zoals de bioscoop, zo is de ervaring van Lambregts. De film Finding Dory is deze vakantie populair bij de jeugd en volgende week is de film Huisdiergeheim te zien.

Bij Jeugdland in Etten-Leur lijken veel kinderen zich niet al te veel aan te trekken van het regenachtige weer, zo vertelt een woordvoerder van de organisatie. "We hebben niet te klagen." Kennelijk nemen veel kinderen het natte weer voor lief. 

Woensdag om 11.00 uur werd de duizendste bezoeker in het zonnetje gezet. Op het veld kunnen de kinderen onder meer hutten bouwen en voetballen. Jeugdland trok bijvoorbeeld vorig jaar in totaal zo'n 4.000 bezoekers. Jeugdland duurt nog tot en met 18 augustus.

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
61 stemmen