Volledig scherm

‘Rootsmuziek, akoestisch op het terras’

ROOSENDAAL - Café Ergens Anders heeft vrijdagavond de primeur. Daar vindt de eerste van een reeks terrasconcerten in de binnenstad van Roosendaal plaats. 

De gratis optredens worden door de Stichting Blues Promotions Roosendaal in samenwerking met de deelnemende cafés georganiseerd. De belangstelling onder de uitbaters is groot, het aanbod dat de stichting presenteert is breed. Het eerste optreden is er een van het vanuit Nederland opererende duo van de Britse singer-songwriter Fred Twigg.

Onder de naam Ted’s Road Show speelt hij naast eigen tracks ook werk variërend van Johnny Cash, J.J. Cale tot John Lee Hooker. Op andere terrassen zal er tot half september meer akoestische blues, country, rhythm & blues, bluegrass, folk en rock ’n roll te horen zijn. ,,Steeds zal de gitaar een hoofdrol spelen”, aldus medeorganisator Corné Rossen. 

"Het repertoire wordt steeds zo goed mogelijk aangepast aan de smaak van het café en haar vaste gasten. Zo zou je rootsgitarist Richard van Bergen een goede bekende van Café De Sjoes kunnen noemen. Dit keer brengt hij de harmonicagigant Gait Klein Kromhof mee.”

Programma:

Vrijdag 5 augustus (20.00 uur) Ergens Anders: Ted’s Road Show (UK)

Vrijdag 12 augustus (20.00) Het Wapen van Roosendaal: Fixxxman

Zaterdag 20 augustus (15.00) Burgers and Beers Café: Jan de Brijn

Vrijdag 26 augustus (20.00) Time Out: The Redemption’s Colts (B)

Vrijdag 9 september (20.00) Bruin Café Jaxx: band nog onbekend

Zaterdag 17 september (15:00) De Sjoes: Richard van Bergen & Gait Klein Kromhof

Er komen nog meer terrasconcerten bij. Voor een update van de agenda: www.sbpr.nl

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
131 stemmen