Volledig scherm
Jacques Vermeulen (80) maakt een foto van een gevaarlijke scheur in het fietspad op de Flaneerdijk. © Peter van Trijen / Pix4Profs

Roosendaler Jacques Vermeulen vindt eindelijk een luisterend oor bij politiek en gemeente

ROOSENDAAL - Roosendaler Jacques Vermeulen (80) krijgt wat hij wilde: een luisterend oor bij politiek en gemeentebestuur, voor zijn klachten over de slechte onderhoudstoestand van fietspaden in Roosendaal. De eigen bevindingen van fietsliefhebber Vermeulen, waarvan deze krant afgelopen week verslag deed, leidden op de site van BN DeStem tot tientallen instemmende én kritische reacties.

Inmiddels zijn ook de raadsfracties van VVD en Nieuwe Democraten in de pen geklommen om wethouder Saskia Schenk aan de tand te voelen over Vermeulens waslijst aan klachten.

Wethouder Schenk zelf (momenteel met vakantie) reageert overigens al op Facebook richting de fietser. "Ik leg graag uw lijst naast die van de gemeente om te bekijken of we samen op één lijn zitten", aldus Schenk, die blij zegt te zijn met 'zulke actieve mensen'.

"Een klacht zie ik niet als iets negatiefs richting gemeente, maar juist als meedenken en meedoen."

Dat meedoen, maar dan door de wethouder, had Vermeulen graag veel eerder gezien. Hij legde meermaals het verzoek neer op het Stadskantoor om met hem mee te fietsen, zodat de gemeente met eigen ogen zou zien wat er allemaal mis is. De inspectie van Vermeulen leert dat de kwaliteit van fietspaden in onder meer de Strausslaan, Spoorstraat en Zwaanhoefstraat ver onder niveau is. Vooral oudere fietsers kunnen daar het slachtoffer van worden. De echtgenote van Vermeulen kwam al eens lelijk ten val.

Lees meer in BN DeStem van woensdag

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
622 stemmen