Volledig scherm
SP wethouder Hugo Polderman. © Robert van den Berge

Roosendaalse SP-wethouder Hugo Polderman treedt af

ROOSENDAAL - Hugo Polderman (65) treedt per 1 oktober terug als wethouder voor de SP in Roosendaal. Hij ervaart het wethouderschap als te belastend voor zijn gezondheid.

Dat heeft Polderman dinsdagmiddag tijdens een persconferentie op het Stadskantoor bekendgemaakt. Hij diende 's ochtends zijn ontslagbrief in bij burgemeester Jacques Niederer. Polderman hakte de knoop tijdens het zomerreces door. "Het was een moeilijke afweging. Ik heb het wethouderschap met veel plezier en energie gedaan. Maar het is beter voor mij dat ik stop." De wethouder maakt geen gebruik van wachtgeld.

Corné van Poppel
De opvolger voor Polderman in de Roosendaalse coalitie van Roosendaalse Lijst, CDA, VVD en SP werd ook direct gepresenteerd: raadslid Corné van Poppel, nog maar recent in de politiek teruggekeerd na ziekte, neemt het stokje van Polderman over.

SP-fractieleider Ada Oudhof noemde het besluit van Polderman 'zeer spijtig'. "Hij heeft het erg goed gedaan. Ik vind het jammer, maar respecteer zijn beslissing. Gelukkig hebben we een goede vervanger in de persoon van Corné van Poppel."

Polderman, die aan de wieg stond van de Roosendaalse SP-afdeling, werd na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 naar voren geschoven als wethouder. Het was voor het eerst dat de SP de oppositierol verruilde voor bestuurlijke verantwoordelijkheid in een college. Polderman kreeg de zorgportefeuille onder zijn vleugels en moest in die rol de decentralisaties van Wmo en jeugdzorg richting de gemeenten in goede banen leiden. De SP prees dinsdag zijn inzet om de 'thuiszorg goed geregeld te houden'.

Geen grote verrassing
Voor ingewijden komt het vertrek van Polderman overigens niet als een grote verrassing. Het was hem al langer aan te zien dat het wethouderschap hem niet licht afging.

Wethouder Toine Theunis, architect van de vierpartijencoalitie in Roosendaal, is blij dat het college 'door kan' en dat het vertrek van Polderman geen gevolgen heeft voor het bestuursakkoord tussen de coalitiegenoten. "De SP heeft haar verantwoordelijkheid genomen en gezorgd voor een goede opvolging van Polderman. Dat is heel positief. De politieke rust en stabiliteit in Roosendaal is niet in het geding."

Lees veel meer in de papieren krant van BN DeStem.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
1186 stemmen