Volledig scherm
Wethouder Hans Verbraak.

Roosendaalse raad: 'Zicht krijgen op jeugd zonder geld en baan'

ROOSENDAAL - De zes gemeenten die samenwerken binnen het Werkplein Hart van West-Brabant moeten de verborgen groep van vooral jonge niet-uitkeringsgerechtigden (zogeheten 'nuggers') zo snel mogelijk in beeld zien te krijgen.

Dat vindt de Roosendaalse gemeenteraad die wethouder Hans Verbraak per motie heeft opgedragen om er werk van te maken. In praktijk gaat het met name om kwetsbare jongeren zonder werk die (nog) geen recht hebben op een uitkering.

Zij blijven doorgaans buiten het zicht van het Werkplein in Etten-Leur dat zich richt op mensen met een bijstandsuitkering. Kwetsbare jongeren dreigen zo tussen wal en schip te vallen: ze hebben werk noch uitkering en blijven verstoken van begeleiding richting een baan of maatschappelijke activiteiten. De groep komt vaak terecht in de schuldhulpverlening.

CDA-wethouder Verbraak pakte de handschoen op, maar zei er wel bij dat het tijd kost om de groep niet alleen in kaart te brengen, maar ook om een actieplan te bedenken. Het Werkplein is een samenwerkingsverband van Roosendaal, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen en Zundert. Het houdt zich ook bezig met beschutte werkplekken voor mensen met een beperking.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
757 stemmen