Volledig scherm

Roosendaalse raad kruist degens met biomineralenfabriek

ROOSENDAAL - Natuurlijk moet de gemeente Roosendaal ondernemers de ruimte geven, maar niet ten koste van de eigen inwoners. Ook niet als schadeclaims dreigen. Met die redenatie koos de gemeenteraad donderdag met een motie unaniem vóór het laten uitvoeren van een Milieu Effecten Rapportage (MER) over de biomineralenfabriek aan de Potendreef.

Wethouder Cees Lok zegde vorige week al een gezondheidsonderzoek van de GGD toe. Daarmee neemt de raad geen genoegen. „Omdat het de onrust bij de bewoners aan met name de Westrand onvoldoende wegneemt”, zei Jos Heeren van de VLP. Hij vond in zijn stelling gehoor bij de coalitiepartijen. Geen van de fracties liet zich imponeren door een brief die vlak voor de vergadering door burgemeester Jacques Niederer op de vergadertafel was gelegd, waarin de initiatiefnemer van de fabriek Biomineralen BV fijntjes wees op de gerede kans op een schadeclaim voor de gemeente, als gekozen wordt voor een MER. Want zo’n onderzoek leidt tot vertraging, terwijl er contracten zijn gesloten, afspraken en kosten gemaakt op basis van een eerdere toestemming van de gemeente.
Dit besluit van 26 maart 2015 zal volgens directeur Lodewijk Burghout van Biomineralen BV formeel door de gemeente moeten worden ingetrokken als er alsnog een MER wordt gemaakt. ‘Een dergelijk intrekkingsbesluit biedt een grondslag voor een schadeclaim’, aldus Burghout in de brief.

Lees zaterdag het hele verhaal in BN DeStem

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
163 stemmen