Volledig scherm
Robert en Theo (r) Huberts. "Onze zaak zal nog lang overleven." foto Peter van Trijen/Pix4Profs

Roosendaalse ondernemer Theo Huberts: 'Goed zijn is eerste vereiste'

ROOSENDAAL - Het kan dus wel, succesvol ondernemen in het Roosendaalse winkelhart. BN DeStem spreekt met ondernemers. Vandaag Theo Huberts van de gelijknamige beddenspeciaalzaak in de Burgerhoutsestraat.

'Door goed te zijn in wat je doet, onderscheid je jezelf. Daarmee kun je het als winkelier redden," zegt Theo Huberts van Huberts Slaapcomfort in de Burgerhoutsestraat.

Omdat hij graag een eigen zaak wilde en naar het gat in de markt zocht, begon de destijds 20-jarige in 1977 onder de naam De Bedstee een speciaalzaak in bedden. "In die tijd waren er in Nederland nog niet of nauwelijks echte beddenzaken te vinden", weet Huberts.

"Ik startte in de Molenstraat. De zaak liep meteen goed. Ik kreeg veel mensen in de winkel die rug-, schouder- en nekklachten hadden. De keus wat bedden en matrassen betrof was in die tijd erg klein. Gewoon lekker liggen was wel belangrijk, maar er werd te weinig rekening gehouden met het unieke van ieder lichaam. Ook de fabrikanten hadden geen antwoord op het feit dat veel mensen door een verkeerde slaaphouding problemen kregen."

Huberts verdiepte zich in het probleem en ontwikkelde zich tot een specialist op het gebied van gezond slapen. In samenwerking met fabrikanten ontwikkelde hij slaapsystemen die op ieders lichaamsbouw kunnen worden afgestemd.

Lees het hele verhaal in BN DeStem van donderdag 18 augustus

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
1198 stemmen