Volledig scherm
Manuela van der Heijden uit Roosendaal doet mee aan Heel Holland Bakt © Heel Holland Bakt

Roosendaalse Manuela over uitschakeling in Heel Holland Bakt: 'Het was onder de maat. Klaar'

ROOSENDAAL - Zondagavond, 21.20 uur, de jury van tv-miljoenentrekker Heel Holland Bakt stuurt Manuela van der Heijden (52) uit Roosendaal naar huis. Net geen halve finale. Dat gebeurde natuurlijk maanden terug bij de opnamen al, maar het nieuws is inmiddels gedeeld met de gretige kijkersschare.

„Het deed pijn, ja. Ik was al zo ver gekomen, dan wil je dóór. Maar dat geldt voor alle kandidaten. Ik kijk terug op een inspannende, maar enorm leuke tijd."

'Onder de maat'
Waarom het zondag mis ging? „Ik was misschien niet alert genoeg, mijn kersenslof was niet mooi. Het was onder de maat. Klaar.”

Haar deelname aan Heel Holland Bakt maakte van huize Van der Heijden een soort proeflokaal waarbij man Jack en de twee zonen zich onophoudelijk te goed moesten doen aan alle taart- en broodprobeersels. „Je werkt met eigen recepten die elke week tijdig ingestuurd moeten worden. Daar zit dus behoorlijk druk op. En wij met z’n vieren thuis maar proeven en nog eens proeven. Mijn man wilde in die periode eigenlijk afvallen. Dat is helaas niet gelukt. Ha, ha.”

Vader
Manuela, dochter van bakker Jos van der Heijden die ruim 25 jaar in de Rembrandtgalerij in de Roosendaalse Westrand zijn bakkerij runde, is in levende lijve precies zoals ze op televisie doet: spontane invallen, geen verwaand gedoe en veel lachen. De tranen komen even als ze over haar in 2014 gestorven vader praat. Hij was het die zijn twee dochters aanmoedigde om naar Heel Holland Bakt te kijken en om zelf ook weer te gaan bakken. Manuela wijst op de keukenmachine op het aanrecht. „Mijn zus en ik hebben allebei zo’n apparaat cadeau gekregen van hem. Hij is de motor geweest achter mijn aanmelding bij het programma.” 

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
330 stemmen