Volledig scherm
Annelieke Danen (links) en Diana Walravens hebben samen de eerste kunstroute in hun wijk Burgerhout opgezet. Ze exposeren zelf ook. Foto peter van Trijen/pix4profs

Roosendaalse kunstroute op z'n Burgerhouts

ROOSENDAAL - In de Roosendaalse wijk Burgerhout worden momenteel diverse schuurtjes en tuinen opgeknapt. Dit vanwege de Kunstroute Burgerhout die op 1 en 2 oktober plaatsheeft tussen 11.00 en 17.00 uur.

Het idee voor de kunstroute is afkomstig van Annelieke Danen en Diana Walravens. Zij leerden elkaar kennen tijdens de opleiding tot kunstzinnig dynamisch coach.

"We ontdekten dat we beiden in de gezelligste wijk van Roosendaal wonen", vertelt Diana. "Een echte ons-kent-ons-buurt. We wisten dat hier veel creatieve mensen wonen met een kunstzinnige hobby of beroep. Niemand staat echter stil bij alle mooie dingen die hier gebeuren."

Na lang broeden begonnen de dames begin dit jaar te peilen of er belangstelling voor een kunstroute was. "We kregen zoveel enthousiaste reacties dat we meteen aan de slag zijn gegaan."

Volgens Annelieke wordt de kunstroute op een simpele manier gehouden: "Op zijn Burgerhouts, maar wel met serieus, kunstzinnig werk. We hebben negen deelnemers die op zeven plaatsen in hun schuurtje of tuin exposeren. Iedere deelnemer heeft 15 euro uitgelegd. Hiervoor hebben we groene vlaggen gekocht die de zeven locaties aangeven, we hebben posters laten maken, een website geopend en voor de deelnemers is er na afloop een eenvoudig borreltje."

Volgens de initiatiefneemsters is de kunstroute voor de meeste deelnemers erg spannend.

De kunstroute is gratis. Op iedere locatie liggen plattegrondjes met de route.

Meer info: www.kunstrouteburgerhout.nl

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
18:30
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
1'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
654 stemmen