Volledig scherm
De kermismis in Roosendaal, uitgesproken door aalmoezenier Bernhard van Welzenes van de Kermis-, Circus- en Binnenvaartparochie. Foto Tonny Presser/Pix4Profs

'Roosendaalse kermis is een feest van verbinding'

ROOSENDAAL -  De botstautotent op het EKP-terrein in Roosendaal was zondagochtend tot de laatste zitplaats gevuld voor de vijfde kermismis, geleid door aalmoezenier Bernhard van Welzenes van de Kermis-, Circus- en Binnenvaartparochie. 

De Nijmeegse geestelijke leverde, schijnbaar uit de losse pols, een met kwinkslagen doorspekte conference, maar zijn boodschap is bloedserieus.

"De kermis is een feest van verbinding", houdt hij zijn publiek voor. "Een plek waar je elkaar ontmoet en laat merken: ik heb je in mijn hart." Van Welzenes gelooft heilig in die boodschap, die hij tot in het Vaticaan heeft verkondigd.

Aan de kinderen laat hij op zijn smartphone een foto zien waarop hij naast de paus staat. "Ik heb hem gevraagd om in Nederland bisschoppen te benoemen die menselijk zijn. U mag zich gelukkig prijzen dat u in de Sint Norbertusparochie met Han Akkermans zo'n pastoor heeft." Van Welzenes nodigde de kinderen daarna uit om samen een selfie te maken.

De mis werd afgesloten met een bijzondere versie van Mijn Stadje door het kermisorgel van Minus Hinzen.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
112 stemmen