Volledig scherm
© Martin Ommering

Roosendaalse gemeenteraad omarmt huisartsenpost

ROOSENDAAL - Op initiatief van CDA-raadslid Robert Breedveld heeft de Roosendaalse gemeenteraad gisteravond unaniem steun gegeven aan een motie voor behoud van de huisartsenpost bij Bravis ziekenhuis in Roosendaal.

De fracties van de Nieuwe Democraten en de VLP drongen er wel op aan om ook zo snel mogelijk rond de tafel te gaan met de directie van Bravis. Pieter Beesems wees erop dat al eerder is besloten om de spoedeisende hulp en het moeder- en kindcentrum naar Bergen op Zoom te verhuizen. „De huisartsenpost kan nergens meer op terugvallen.”

SP-wethouder Hugo Polderman vond het prima dat de Roosendaalse raad een duidelijk signaal wil afgeven. Het college heeft overigens al gesproken met de Stichting Huisartsenposten West-Brabant. Die benadrukte, aldus Polderman, dat het om een onderzoek gaat en nog niets is besloten.

CDA-raadslid Robert Breedveld wees erop dat zorg nooit ondergeschikt mag worden gemaakt aan financiën. Breedveld lanceerde onlangs ook een Facebookpagina, bedoeld om de mogelijke sluiting van de post tegen te houden. Alleen een Facebookpagina was de SP niet voldoende. SP-leider Ada Oudhof kondigde aan dat er ook petities op touw gezet gaan worden om Roosendaal ervoor te behoeden dat het zonder huisartsenpost komt te zitten. 

Ook de West-Brabantse huisartsen zijn overigens tegen een mogelijke sluiting.

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
690 stemmen