Volledig scherm
Alex Raggers © Archief BN DeStem

Roosendaalse fractie D66 zit zonder burgerraadsleden

ROOSENDAAL - Uitleg of commentaar over de breuk worden niet gegeven, maar feit is dat de tweekoppige D66-fractie in de Roosendaalse gemeenteraad voorlopig zonder burgerraadsleden zit.

Fractieleider Alex Raggers en raadslid Harm Emmen hebben burgerraadslid Marty Braat de laan uitgestuurd, terwijl het tweede burgerraadslid Radboud van der Linden zelf is opgestapt. In een summiere verklaring rept het partijbestuur over 'verschillen van inzicht ten aanzien van communicatie en te voeren politiek', maar D66-bestuursvoorzitter Rob van Beek weigert verdere mededelingen.

"Dat is in de partij zo afgesproken uit respect voor de persoonlijke belangen van alle betrokkenen." Van Beek ontkent geruchten dat het ook tussen bestuur en raadsfractie niet zou boteren. Fractievoorzitter Raggers verwijst eveneens naar de korte schriftelijke verklaring.

De breuk met beide burgerraadsleden is voor D66 pijnlijk omdat het initiatief voor het werken met burgerraadsleden juist uit de koker van deze partij kwam. Het D66-voorstel werd kort na de raadsverkiezingen in 2014 omarmd door de gemeenteraad.

Raggers zegt alleen dat het verlies van burgerraadsleden op zichzelf niet dramatisch is. "Het burgerraadswerk is een kweekvijver voor het echte raadswerk. Mensen kunnen ontdekken dat de jas niet past."

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
878 stemmen