Volledig scherm
© Thinkstock

Roosendaalse broers blijven nog vastzitten voor woninginbraken

BREDA/ROOSENDAAL - De vier mannen die in mei werden aangehouden in een onderzoek naar woninginbraken in en rond Roosendaal maken deel uit van een grotere groep.

Volgens officier van justitie Marieke Snoeks zijn er zeker acht of negen mensen bij betrokken en misschien zelfs vijftien. In totaal worden ze verdacht van 36 strafbare feiten.

Woensdag kwamen in de rechtbank in Breda de eerste twee verdachten voor de rechter. Twee jonge broers van 19 en 21 jaar oud. Bij de oudste van de twee is thuis aan de Robijndijk ook nog 28 kilo henneptoppen gevonden. ,,Sinds de aanhouding van deze twee verdachten zijn er in Roosendaal en omgeving een stuk minder inbraken'', zegt Snoeks.

Dat laatste was ook een reden de rechtbank te vragen de twee vast te houden. Advocaat Mark Broere had de rechtbank even daarvoor gevraagd een van de twee broers vrij te laten, zodat die hun hulpbehoevende moeder zou kunnen verzorgen. De rechtbank ging daar niet in mee. Beide verdachten blijven vastzitten. Het proces tegen de andere verdachten begint later dit jaar.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
1196 stemmen