Volledig scherm
Nieuwe Markt in Roosendaal.

Roosendaal Slimste binnenstad in categorie tot 90.000 inwoners

ROOSENDAAL - Bij de verkiezing Slimste binnenstad van Nederland is Roosendaal als eerste geëindigd in de categorie tot 90.000 inwoners.

De vijftig grootste steden van Nederland zijn onderzocht op 17 gebieden, zoals milieu, onderwijs en verkeer. Daarvoor zijn gegevens gebruikt van instanties als CBS, RIVM en het Kadaster. Daarnaast is via 21 stellingen gekeken naar het beleid van de gemeente. "Iedereen is heel tevreden over het beleid van Roosendaal, die  realistisch is in zijn ambities", zegt jurylid en organisator van de verkiezingen Hans Nouwens.

Roosendaal scoorde volgens hem zo goed omdat de gemeente dichtbij haar burgers en ondernemers staat, niet alleen plannen maakt maar ook aanpakt. "Roosendaal heeft een binnenstadsdirectie die prima werk levert en een plan van Riek Bakker dat wordt uitgevoerd. Momenteel wordt de Nieuwe Markt aangepakt en een centrumring volgt." 

Bij de verkiezing eindigde Zwolle als eerste bij de steden tussen 90.000 en 150.000 inwoners, Utrecht is de beste van de steden met meer dan 150.000 inwoners. Zwolle is uitgeroepen tot overall winnaar.

Volledig scherm
© Smart Data City

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
RUST
0-0
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
45'
1-0
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
RUST
0-1
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
885 stemmen