Volledig scherm

Roosendaal krijgt minder Asscher-gelden

ROOSENDAAL  - Vanuit het Rijk komt er veel minder geld voor het peuterspeelzaalwerk naar Roosendaal dan gedacht. De Asschergelden bedragen voor volgend jaar 123.820 euro, in plaats van de 150.000 euro waarop werd gerekend.  

Ook de komende vijf jaar blijven de bedragen achter bij de sommen in het raadsvoorstel over peuteropvang, dat gisteravond door de gemeenteraad werd besproken.
In dit voorstel staan drie scenario’s voor de opvang. Deze gaan over de opvang van kinderen van ouders van wie er één werkt en de ander thuis blijft. Deze zogenoemde kostwinnersgezinnen hebben nog geen recht op een toeslag. Tweeverdieners krijgen die wel.
Wethouder Verbraak vindt het belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen dat zij naar een peuterspeelzaal gaan, een paar jaar voordat de ‘gewone’ schooltijd begint. Hij stelt voor drie ton uit te trekken voor het peuterwerk.

Hij stelt voor drie ton uit te trekken voor het peuterwerk. In plaats van 150.000 euro te krijgen van minister Asscher, krijgt hij volgend jaar een goede 123.000. Hoe hij met dat verschil omgaat, maakte Verbraak gisteravond niet duidelijk. Het zou wat hem betreft gehaald kunnen worden uit de reserves van de gemeente. Toch rekent hij op verzoek van enkele gemeenteraadsleden uit voor hoeveel kinderen minder een toeslag wordt betaald om naar de crèche te kunnen, als de tegenvaller van Asscher niet wordt opgevangen.

Lees vrijdag het hele verhaal in BN DeStem

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
53'
0-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
19:45
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
19:45
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
20:45
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
657 stemmen