Volledig scherm
Luchtfoto van het Sita-complex, aan de Potendreef in Roosendaal. Naast het Sita-complex is de Biomineralenfabriek in Roosendaal gepland. © Archieffoto Aeroview

Roosendaal is toch bereid tot gezondheidsonderzoek vanwege mogelijke komst biomineralenfabriek

ROOSENDAAL - In een poging de onrust bij omwonenden in Westrand weg te nemen, is de gemeente toch bereid om de GGD onderzoek te laten doen naar de effecten op de volksgezondheid van de voorgenomen vestiging van een biomineralenfabriek bij afvalenergiecentrale SUEZ aan Potendreef in Roosendaal

Dat heeft VVD-wethouder Cees Lok bekendgemaakt in de gemeenteraad. Hij gaat de verontruste Bewonerswerkgroep Biomineralen uitnodigen voor overleg, waarbij eventueel ook de GGD aanschuift, aldus Lok die samen met wethouder Toine Theunis donderdagochtend al aan tafel zat met de GGD.

Alleen een GGD-onderzoek gaat coalitiefractie SP en de oppositiepartijen VLP, D66, PvdA, GroenLinks en Nieuwe Democraten echter niet ver genoeg. Zij pleitten in de raad om alsnog een milieueffectrapportage (mer) te laten uitvoeren. Maar daar zag Lok het nut niet van in.

"De Omgevingsdienst heeft geoordeeld dat een mer niet nodig is. Het college vertrouwt op die deskundigheid", aldus de wethouder die de steigerende zes fracties voorhield dat de gemeenteraad vorig jaar probleemloos akkoord ging met het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied waarin de mestverwerkingsfabriek al mogelijk is gemaakt. 

Lees meer in BN DeStem van zaterdag 

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
302 stemmen