Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Roosendaal houdt in begroting opnieuw geld over: ruim zes ton

ROOSENDAAL - Ondanks dat de gemeente Roosendaal volgend jaar 4,5 miljoen extra uitgeeft aan nieuwe plannen, blijft er in de begroting van 2017 ruim zes ton over.  

„We hangen de slingers opnieuw op”, zegt wethouder Toine Theunis in een juichstemming. De Roosendaalse gemeenteraad kan opnieuw extra geld uitgeven. De wethouder roept echter op tot kalmte: „Ga nou niet met geld lopen smijten. Neem hier de tijd voor”, is zijn boodschap.

Bij de behandeling van de kadernota in juni, mocht de Roosendaalse gemeenteraad al een verlanglijst indienen. Deze wensen zijn volgens wethouder Toine Theunis nagenoeg geheel vervuld in de begroting voor volgend jaar. Zeker is dat de hondenbelasting definitief wordt afgeschaft en dat er extra geld komt voor de aanpak van onkruid. Ook hoeven de amateursportclubs geen ozb meer te betalen en wordt de belasting voor afval verlaagd met 40 euro per gezin.

Startersleningen blijven en Roosendaal investeert in parkeren. Bezoekers van parkeergarages betalen vanaf volgend jaar per halfuur, in plaats van per uur. Geld is er ook om meer kinderen naar de peuterspeelzaal te laten gaan en in de begroting is er ruimte gevonden voor het optrekken van de norm voor bijzondere bijstand naar 120 procent van het sociale minimum.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
164 stemmen