Volledig scherm

Rondweg Oudenbosch vordert gestaag (fotoalbum)

OUDENBOSCH - Nog precies vijf maanden. Dan is hartje Oudenbosch verlost van het drukke doorgaande verkeer. Dan is de rondweg met die dierlijke afkorting ZOO (wat staat voor Zuidelijke Omlegging Oudenbosch) gereed voor gebruik. Bekijk meer foto's in het fotoalbum

Op verschillende plaatsen langs het zes kilometer lange tracé wordt hard gewerkt. Aan rotondes, fietstunnels en parallelstroken. Hier en daar worden de eerste geluidschermen al opgetrokken, is de beton al uitgestort over de twee turborotondes bij Kuivezand en Bosschendijk en er staan zelfs al ANWB-palen. Zonder bewegwijzering weliswaar.

Aan de Jan Teunisstraat in het doorgaans rustige buitengebied zijn tijdelijk verkeerslichten neergezet. "Nodig omdat straks vanaf hier de asfalteermachines worden bevoorraad", zegt Bertine Korevaar, omgevingsmanager van hoofdaannemer Dura Vermeer.

Bij een rondje langs weg, tunnels en rotondes is de bedrijvigheid overal zichtbaar. "We maken een inhaalslag na de natte periode. 's Avonds wat langer doorwerken en ook op zaterdag."

Alles om de oplevering van 1 september te halen. Een paar weken later wordt de ZOO officieel in gebruik genomen: op 17 september met de Rondwegloop van atletiekvereniging AVO en in de loop van zondag 18 september gaan de hekken opzij en kan het verkeer met een grote boog om Oudenbosch heen.

Lees zaterdag de hele reportage op BN DeStem en bekijk meer foto's in het fotoalbum

Volledig scherm

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
369 stemmen