Volledig scherm
© Peter van Trijen - pix4profs

Rondweg Oudenbosch is klaar. Hoe nu verder?

OUDENBOSCH - Nu de rondweg klaar is, kan Oudenbosch aan een nieuw, autoluw centrum gaan werken. Vier klankbordgroepen uit wijken grenzend aan de oude doorgaande route hebben de afgelopen jaren de koppen bij elkaar gestoken om infrastructuur van de Koepelstad een nieuwe look te geven. Vanavond, woensdag komt dat op een inloopavond in het gemeentehuis tot uitdrukking.

Daar kunnen belangstellenden tussen 16.30 en 20.00 uur binnenlopen om het definitieve ontwerp voor de route Kuivezand, Oudenbosscheweg, Zandeweg, Markt. Ste. Bernaertsstraat en Bosshendijk te bekijken.

Op die doorgaande route van weleer zijn de geluiden over de nieuwe verkeersintensiteit wisselend. "Je kunt het al wel merken", aldus Jan Bedaf van de stichting Promotie Basiliek, "Gelukkig weten de pelgrims ons nog steeds te vinden. De navigatie geeft de basiliek gelukkig goed aan."

Niet alleen automobilisten zoeken de kortste route op, ook fietsers hebben een hekel aan omrijden. Dat bleek aan de Galgeweg-Zeggeweg. Uit Zegge afkomstige scholieren van de middelbare scholen staken hier tot voor kort de weg over om niet e extra lus over de spoortunnel te hoeven nemen. Dat scheelde zo'n 700 meter. Toen de weg open ging, bleven scholieren de gevaarlijke oversteek van het oude tracé maken. Daar heeft Halderberge met exta bouwhekken inmiddels een stokje voor gestoken. "Een tijdelijke maatregel", aldus een woordvoerder van de gemeente, "We bekijken hoe we dit definitief vorm gaan geven."

Lees woensdag meer in BN DeStem

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
324 stemmen