Volledig scherm
De travellers zeggen zich gediscrimineerd te voelen. FOTO Hessel de ree

Rondtrekkende Engelse families met kinderen willen niet vertrekken van Fort Oranje in Rijsbergen

RIJSBERGEN - Zes families van in totaal zo'n twintig personen, onder wie veel jonge kinderen, zijn neergestreken op de parkeerplaats van Fort Oranje , zonder elektriciteit en stromend water. Ze mogen daar van de gemeente Zundert niet blijven  

Dwangsom
De rondtrekkende gezinnen uit Manchester geven voorlopig geen gehoor aan vorderingen van de camping en de wijkagent om te vertrekken. De gemeente Zundert heeft eigenaar Cees Engel van Fort Oranje intussen een dwangsom van 25.000 euro in het vooruitzicht gesteld als hij er niet voor zorgt dat de Engelse reizigers vrijdag zijn vertrokken.

Knokploeg
Engel en zijn zoon Jan, die al menig robbertje met de gemeente uitvochten over het beheer op Fort Oranje, zijn woedend over de aanschrijving: "Wij hebben de politie gevraagd om deze mensen te verwijderen, maar de politie wilde na overleg met de officier van justitie niet optreden. Openbare orde is een zaak van de gemeente, zei ze. Wij mogen er natuurlijk geen knokploeg op afsturen. En nu dreigt de gemeente met duizenden euro's boete. In plaats van ons te helpen, zitten ze ons dwars, zoals altijd", kritiseert Jan Engel.

Fort Oranje heeft de Engelsen vorige week donderdag geweerd toen ze plaatsen op de camping wilden huren. "Die lui hebben hier vaker gestaan en zorgden toen voor overlast, niet alleen hier maar ook in de omgeving."

Geen overlast
De gemeente Zundert zegt de situatie 'nauw te monitoren'. Ze heeft tot nog toe 'geen overlast geconstateerd'. "Daarom treden we niet meteen op, maar de Engelsen moeten wel van de parkeerplaats. Het bestemmingsplan staat kamperen daar niet toe. Als ze niet gaan, zal Engel toch de politie erbij moeten halen. Het is zijn terrein."

Lees woensdag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
RUST
0-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
19:45
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
19:45
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
20:45
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
655 stemmen