Volledig scherm
In 2015 was er veel weerstand tegen de komst van een azc in Steenbergen. Archieffoto. © anp

Roep om protest in Steenbergen: 'Gemeente moet zich aan afspraken houden'

STEENBERGEN - Facebookgroep ‘Geen azc in Stb’ roept weer op om te protesteren op het gemeentehuis van Steenbergen. Ditmaal tegen de mogelijke komst van statushouders in nieuw te bouwen semi-permanente woningen.

„We willen laten zien dat het nog niet voorbij is”, zegt een woordvoerder van de groep. „Dat er burgers zijn die eisen en er op toezien dat de gemeente zich aan de oorspronkelijke afspraken gaat houden.”

De gemeente Steenbergen is van plan om veertig semi-permanente, houten woningen in Buiten de Veste te laten plaatsen. Maximaal een derde daarvan wil de gemeente gebruiken om statushouders in te vesten. Om hoeveel personen het gaat is nog niet bekend.

De actiegroep is boos omdat de raad vorig jaar besloot dat de gemeente alleen gezinnen op zou vangen. Die afspraak lijkt nu geschonden te worden.
„De gemeente gaat er niet mee weg komen haar eigen zin door te drukken”, zegt de woordvoerder. „Het is een onderwerp dat nog steeds leeft en waar veel burgers zich nog altijd zorgen over maken, zeker de omwonenden en ouders van kinderen van de Maria Regina.”

Burgemeester Ruud van den Belt wilde niet inhoudelijk reageren. Gemeentewoordvoerster Saskia Kaland: „We gaan deze mensen uitnodigen voor een persoonlijk gesprek. We zien de zorgen die leven onder de bevolking en dat willen we bespreekbaar maken.”

Het is maar de vraag of de initiatiefnemers de uitnodiging aan willen nemen. Ze zeggen zelf klaar te zijn met onderhandelen, omdat het toch niks oplevert.

In 2015 waren er hevige protesten in de gemeente tegen de komst van asielzoekers. Vorige week nog verstoorde een groep van zeven mensen een vergadering op het gemeentehuis, vanwege de mogelijke komst van statushouders.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
163 stemmen