Volledig scherm
© Politie

Roemenen opgepakt met 1.000 kilo bij Hazeldonk gevonden koper

BREDA - De politie hield dinsdagochtend rond 11.00 uur op de Anthony Fokkerweg in Eindhoven drie Roemenen (41, 21 en 20 jaar) aangehouden voor heling van duizend kilo koper. De aanhouding volgde op de vondst van een auto vol spoelen met koper bij grensovergang Hazeldonk bij Breda.   

Surveillerende agenten zagen de auto op een parkeerplaats langs de A16 bij Hazeldonk. De wagen trok de aandacht omdat de Vauxhall, met Engelse kentekenplaten, schuin naar achteren hing door de extreem zware belading. Zowel de motorkap als de banden voelden warm aan, maar in en bij het voertuig was niemand te bekennen.

Achtervolgd
Het voertuig werd een tijdje in de gaten gehouden en de agenten kregen daarbij versterking van een onopvallende eenheid. Kort daarna stopte een personenauto met drie mannen bij de Vauxhall. Eén van hen stapte over en beide voertuigen gingen er vandoor in de richting van Eindhoven, achtervolgd door de onopvallende agenten. Op de Anthony Fokkerweg in Eindhoven werden beide auto’s staande gehouden in de buurt van het Novotel.

Transporteur
Uit verder onderzoek naar de herkomst van de spoelen koper bleek dat het materiaal in de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 juni was gestolen bij een transporteur in België. De bestuurder van het overbeladen voertuig werd daarop aangehouden. De mannen in de andere auto ontkenden iets met de zaak te maken te hebben maar werden aangehouden toen bleek dat de papieren van het koper vreemd genoeg bij hen in de BMW lagen. Ze zitten vast voor verder onderzoek.

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-1
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
EINDE
3-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
4-2
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
29'
0-0
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
905 stemmen