Volledig scherm
© Pro shots

RKC-fan verdacht van zware mishandeling en vernieling na fakkelincident bij NAC

BREDA - Vier RKC-fans, aangehouden na het fakkelincident van afgelopen vrijdag, zijn weer vrijgelaten door de politie. Een van hen wordt verdacht van zware mishandeling en vernieling. 

Tijdens de wedstrijd NAC - RKC werd een vuurwerkfakkel met ijzeren omhulsel vanuit het uitvak in het vak eronder gegooid. In het vak zat onder meer een groep kinderen naar de wedstrijd te kijken.

Eén van de verdachten, een jongen van 18, werd beschuldigd van zware mishandeling en vernieling naar aanleiding van het incident.

Door middel van camerabeelden kon de politie achterhalen wie de fakkel hebben gegooid. Naast de 18-jarige jongen zijn er 3 anderen aangehouden. Het gaat om één man van 22 en twee jongens van 17 jaar oud.

De mensen in het vak waar de fakkel terechtkwam waren geschrokken. Met name de kinderen, die de wedstrijd daarna vanuit een ander vak hebben bekeken.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
691 stemmen