Volledig scherm
In het derde weekend van augustus is het tijd voor de Rijsbergse Vliegerdagen. Vliegeraars uit binnen- en buitenland komen in actie op de weilanden aan de Tiggeltsestraat. archieffoto Jeroen Jongeneelen

Rijsbergse Vliegerdagen gaan voor wereldrecord

RIJSBERGEN - Rijsbergen maakt zich na de Boerendag op voor een nieuw hoogtepunt. Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus staat de 8ste editie van de Rijsbergse Vliegerdagen op het programma. Voorzitter René Baremans van de Stichting Rijsbergse Vliegerdagen hoopt op een winderig weekend.

"Elk jaar groeien we een stukje groter. Zo ontvangen we meer buitenlandse teams. Vorig jaar telden we 210 deelnemers, nu gaan we richting de 250. Inmiddels verwelkomen we zes nationaliteiten. Er komen Franse, Duitse, Deense, Engelse, Belgische en natuurlijk veel vliegeraars uit eigen land naar het terrein aan de Tiggeltsestraat."

Baremans was acht jaar geleden op zoek naar weilanden voor de vliegerdagen. Hij werd bij Piet en Ria Machielsen aan de Tiggeltsestraat 13 met open armen ontvangen. "Helaas is Piet in juli aan een ernstige ziekte overleden. Hij was altijd aanwezig bij het opbouwen en afbreken. Ook tijdens het evenement was hij altijd van de partij. Wij gaan hem tijdens de vliegerdagen eren met een minuut stilte. Hij blijft altijd in onze gedachten."

De organisatie gaat op recordjacht. Baremans: "We willen op zondag een wereldrecord met drumboxen vestigen: een boxvormige vlieger die wel iets wegheeft van een trommel. Het huidige wereldrecord is gevestigd in het Duitse Attendorn. Toen gingen 88 stuks de lucht in. Wij willen honderd drumboxen oplaten. Als dat lukt, hebben we een wereldrecord."

Rijsbergse Vliegerdagen, 20 en 21 augustus, beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Entree gratis, rijsbergsevliegerdagen.nl.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

Een kerstpakket krijgen is leuker dan een geldbedrag of een cadeaubon

Een kerstpakket krijgen is leuker dan een geldbedrag of een cadeaubon

  • Eens (64%)
  • Oneens (36%)
1096 stemmen