Volledig scherm
Het team van café Krisje in actie bij de wedstrijd bierkratsjoelen. Een sport die moeilijker is dan het lijkt, zo merkten de deelnemende Rijsbergenaren. foto Joyce van Belkom/pix4profs

Rijsbergen maakt groot feest van de Fancy Fair

RIJSBERGEN - Gistermiddag stond het tijdens de 81ste editie van de Fancy Fair in Rijsbergen voor de tweede maal op het programma: het kampioenschap sjoelen met bierbakken. In de feesttent achter de Koutershof was voor het podium een sjoelbak nagebouwd met een gladde bodem zodat de gele kratjes makkelijk richting de drie gaten schoven.

Dat bleek moeilijker dan verwacht. Het vereiste toch nog heel wat behendigheid om de lege kratten door de gaten te krijgen. "Hij zit er bijna in. Nog twee meter", riep de microfonist, terwijl ondertussen de toepasselijke hit Zin In Een Feestje door de tent schalde.

Tijdens de Hollandse middag stroomde de tent langzaam maar zeker vol. Terwijl buiten de regen regelmatig op het tentzeil spatte, steeg binnen de sfeer. Diverse artiesten traden op, met Henk Wijngaard als de beroemdste. Zijn optreden stond dan ook in de avond geprogrammeerd als kers op de taart. De zingende trucker uit Drenthe, bekend van Met de vlam in de pijp, wist de stemming er goed in te krijgen. Ook traden Helemaal Hollands en DJ Gijs op.

Bijzonder was het optreden van plaatselijk talent, verenigd in Kompakt & Friends van Rijsbergen met Floris Voesenek, Gijs van Dun, Thomas de Bruijn, Iris Woestenburg, Jamie Jochems en Paul van der Zanden.

Lees meer in BN DeStem van maandag 3 oktober 

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
94 stemmen