Volledig scherm
Vrijdag werd de laatste hand gelegd aan de nieuwe kruising bij de Spoorstraat in Dorst. © Joyce van Belkom / Pix4Profs

Rijksweg bij Dorst open zonder beruchte flitspaal: 'Straks komen ze met 100 voorbij'

DORST - Ze moesten er zeven weken op wachten, de inwoners van Dorst. En niet alleen zij, ook het pendelverkeer tussen Breda en Tilburg had er veel last van.

Maar vrijdag eind van de middag is de N282, zoals de rijksweg door het dorp officieel heet, weer open. Voorzien van een nieuwe asfaltlaag en midden-geleiders die de automobilist het idee moeten geven dat de weg smaller is geworden en dus sneller geneigd is het gaspedaal los te laten.

En dat is nodig ook want de beruchte flitspaal die jarenlang ter hoogte van nummer 98 is verdwenen. De paal die vorig jaar nog goed was voor zo'n 70 boetes per dag met een totale opbrengst van 1,5 miljoen euro per jaar voor Vadertje Staat, ligt op de schroothoop. Die is niet meer nodig, oordeelde het ministerie van Justitie en Veiligheid, de automobilist gaat immers door de aanpassingen aan de weg toch wel langzamer rijden.

Maar daar is Kirsten Nooren, mede-eigenaresse van cafe Dorpszicht aan de rijksweg niet zo zeker van. Integendeel. "Let maar op, in de avonduren en 's nachts komen ze hier met 80 of 100 voorbij. Zo werkt dat nou eenmaal. De afgelopen tijd, terwijl de weg officieel nog niet open was, hebben we dat al gezien."

Meer morgen over de beruchte flitspaal in Dorst in BN DeStem.

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
66 stemmen