Volledig scherm
Rico Verhoeven © Koolen Photography

Rico Verhoeven verdedigt wereldtitel kickboksen: 'Ik laat me niet van de troon stoten'

KICKBOKSEN - Rico Verhoeven (27) staat op eenzame hoogte bij de zwaargewichten in het kickboksen. Vanavond om 22.30 uur lokale tijd hoopt de spierbundel in New Jersey voor de vijfde keer zijn Glory-wereldtitel te prolongeren.  "Het wordt een straatgevecht", zegt de bokser uit Halsteren.

Rico Verhoeven trainde de afgelopen weken als een malle in voorbereiding op zijn wereldtitelgevecht tegen de Braziliaan Anderson Silva. Het was behoorlijk afzien, maar dat heeft Verhoeven er graag voor over.

"Dit is mijn leven, ik geniet hiervan en zit in een lekker ritme", zegt de kickbokser uit Halsteren, die bij de zwaargewichten al enkele jaren een klasse apart is. Toch is hij op zijn hoede voor zijn tegenstander.

Straatgevecht
"Hij belooft er een straatgevecht van te maken, ik ben benieuwd. Zo'n gevecht is ook een momentopname, met één trap of klap kan het gebeurd zijn." Verhoeven weet bovendien dat tegenstanders tegen hem extra gemotiveerd zijn.

De partij tegen Anderson Silva is zijn laatste in voorbereiding op de aansprekende clash met Badr Hari. Dat gevecht wordt op 10 december gehouden in de König Pilsener Arena Oberhausen.

"Ze willen me van mijn troon stoten, dat laat ik alleen niet gebeuren."

Lees vrijdag meer in BN DeStem

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
76 stemmen