Volledig scherm
Vertegenwoordigers van de provincie namen met Rucphense raadsleden een kijkje op het punt waar plannen zijn om de Vosdonkseweg door te trekken. archieffoto BN DeStem

Rico trekt definitief de stekker uit tenniscentrum St. Willebrord

SINT WILLEBRORD - Tenniscentrum Rico in St. Willebrord sluit in april 2017 de deuren en verhuist definitief niet naar het gebied Binnentuin, nabij de Kozijnenhoek. Het huidige terrein aan de Noorderstraat is verkocht aan de gemeente Rucphen die het nodig heeft voor de omleidingsweg Rucphen-Sprundel-St. Willebrord.

Afspraak vorig jaar was, binnen 2 jaar te verhuizen naar de Binnentuin. Een verhuizing waar volgens de gemeente weinig administratieve rompslomp mee gepaard zou gaan omdat het huidige bestemmingsplan een tenniscentrum daar toestaat. Alleen voor de bijbehorende horeca moest een procedure worden gevolgd.

De directie van Rico heeft 'bij nader inzien' besloten af te zien van een nieuw tenniscentrum. Volgens de gemeente omdat ze 'het risico van bedrijfsonderbreking vanwege de kans van het uitlopen van procedures' te groot vindt.

Eigenaar Richard Konings wil daar weinig aan toevoegen. Behalve dat wat hem betreft het tenniscentrum per april 2017 ophoudt te bestaan. Opties het bedrijf voort te zetten, zijn er volgens hem op dit moment niet. "We moeten eerst tot rust komen en dan verder kijken. Het is geen gemakkelijke beslissing geweest en ik weet dat het vervelend is voor iedereen."

Vooral voor de 300 leden van tennisclub Rico die per april op straat staan. Secretaris John Linders wacht overleg met de gemeente af voordat hij reageert.

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
129 stemmen