Volledig scherm
The Saints tijdens een reünie in 2008. Van links naar rechts: Sjef en Kees Gielen, Hans van Overveld, Leo Melsen, Bert de Visser, Theo Coumans en Koos Gielen. foto collectie the saints

Reünie Skifflegroep The Saints uit Roosendaal

ROOSENDAAL - Skifflegroep The Saints was tussen 1959 en 1964 wereldberoemd in Roosendaal en omstreken. Zondagmiddag is er een reünieconcert in café De Moriaan.  

„The Saints was destijds een Norbertusbandje”, aldus Theo Coumans (75). „De meeste leden zaten op het lyceum. Daar is de groep ook ontstaan.” Coumans zelf zat op de pedagogische academie, zoals ook een aantal anderen, maar dat maakte niets uit. „The Saints was een vriendenclub. We waren anarchistisch: we hadden geen leider, geen manager en nooit ruzie. Er was één ongeschreven afspraak: we begonnen niet aan verkering zolang de band bestond. Wat niet wilde zeggen dat we al die vrouwelijke fans aan de kant lieten staan, natuurlijk.”

Skifflemuziek ontstond in het zuiden van de Verenigde Staten, rond New Orleans. Coumans: „Deze muziek is verwant aan jazz, blues en folk. In de jaren vijftig hoorde je skiffle maar selectief op de radio. We stemden ervoor af op Radio Luxemburg. Net als rock-’n-roll werd skiffle gezien als progressieve muziek. The Beatles kwam voort uit de skifflegroep The Quarrymen en ook Mick Jagger is in zo’n band begonnen. Wij gingen naar films als Rock Around The Clock kijken. Daaromheen was toen veel heisa, ook in bioscoop De City in Roosendaal. Veel ouders vonden het maar extreem gedoe. Elders ontstonden er rellen, voorstellingen werden afgelast. Maar wij kochten wel 45-toerenplaatjes en elpees, bijvoorbeeld bij Roovers of Timmermans in Roosendaal.”

Lees meer in BN DeStem van dinsdag 5 juli.

The Saints (met Sjef, Koos en Kees Gielen, Leo Melsen, Bert de Visser, Ruud Lips en Theo Coumans), 10 juli vanaf 16.00 uur in De Moriaan, Roosendaal. De entree is gratis.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
700 stemmen