Volledig scherm
© Thinkstock

Reünie dansschool Rien Janvier op til

BERGEN OP ZOOM - Op initiatief van een aantal oud-leerlingen van dansschool Rien Janvier wordt er op 3 september een reünie gehouden met het accent op de periode 1970-1980. De reunie vindt plaats bij Jac. Danst, Buitenvest 96 in Bergen op Zoom.

Dat is de dansschool van Jac van den Elshout, destijds ook leerling bij Rien Janvier. Onder de initiatiefnemers is de in Noorwegen wonende Rob Saly die speciaal voor deze gelegenheid naar Bergen op Zoom zal komen. De reünie begint om 19.00 en duurt tot 24.00 uur. De kosten bedragen 15 euro, te betalen bij binnenkomst.

De avond zal bestaan uit bijkletsen, herinneringen ophalen, foto's en beeldmateriaal uit die tijd bekijken en natuurlijk dansen. Er worden ook dansdemonstraties gegeven en er is een workshop. Dansschool Rien Janvier was volgens Saly in die tijd een begrip in Bergen op Zoom en omgeving.

Rien Janvier overleed op 19 augustus 2013 op 72-jarige leeftijd. Saly: ,,Het was een mooie tijd bij de dansschool aan de Lievevrouwestraat en later aan de Antwerpsestraat. Dansen was toen voor velen nog 'verplichte kost'. Veel jongelui van toen hebben bij Rien Janvier hun eerste danspassen gezet." Omdat er geen archieven zijn en dus niemand persoonlijk kan worden benaderd, kan iedereen zich aanmelden via facebook 'Dansreünie Rien Janvier' of door een mailtje te sturen naar reunie2016@gmail.com.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
368 stemmen