Volledig scherm
V.l.n.r. Hans Douma (De Reiskoffer), Ivan Smulders (de Haard), Tim Rops (Zusje), Randy Mollen (d'n Halder) en Vincent van den Broek (Stroop) zetten alvast het mes in de streekproducten voor de derde editie van Smaakvol Halderberge. foto Peter van Trijen/Pix4Profs

Restaurateurs koken schouder aan schouder tijdens Smaakvol Halderberge

OUDENBOSCH - De tijd dat koks hun culinaire hoogstandjes angstvallig verborgen hielden is wat de Halderbergse restaurateurs betreft voorbij. Tijdens de derde editie van Smaakvol Halderberge bereiden de koks schouder en schouder de heerlijkste hapjes.

Meer dan ooit hebben de Halderbergse horecadeelnemers elkaar gevonden. "Stonden we voorgaande jaren nog ieder in eigen kraampjes lekkernijen te bereiden, nu werken we vanuit een centrale keuken in de tent op het Jezuïetenplein gezamenlijk aan de gerechten", zegt Randy Mollen van restaurant d'n Halder.

"We leren nog ieder jaar en hebben en aantal wijzigingen doorgevoerd, die hopelijk positief uitpakken", zegt Mollen. Zo is Smaakvol Halderberge verplaatst van september naar 8, 9 en 10 juli. "Dan zijn de avonden langer, is het weer doorgaans beter. Dit wordt Smaakvol Halderberge Summer Edition!"

Dat zal op de openingsavond meteen blijken als tussen 17.00 en 22.00 uur een vakantieborrel in Spaanse stijl voor bedrijven, instellingen en teams wordt gehouden. De sangria gaat rond, er is 'gazpacho', paella met mosselen en gamba's en Spaanse tapas. De groep Los Perdidos zorgt voor Spaanse en gipsy muziek. Zaterdagavond van 17.00 tot 01.00 uur en zondagmiddag van 12.00 tot 18.00 uur is het 'smaakplein' tegenover de basiliek gratis toegankelijk.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
692 stemmen