Gastvrouw Angèle Liu. Haar Block 62 won in 2013 de 'Breda Pluim Vakjury prijs'. René Schotanis/Pix4Profs
Volledig scherm
Gastvrouw Angèle Liu. Haar Block 62 won in 2013 de 'Breda Pluim Vakjury prijs'. René Schotanis/Pix4Profs

Restaurant Block 62 in Breda blijft scoren

BREDA - Gastvrijheid blijkt nog steeds hoog in het vaandel te staan bij eigenaars én personeel restaurant in Breda.

Na een lange hete dag stappen we deze woensdagavond binnen bij Block 62 aan de Ginnekenweg in Breda. Het restaurant heeft gelukkig een terras. Versteend, maar knus.

Hoog gespannen zijn de verwachtingen. Zo won eigenaresse Angèle Liu in 2013 de Bredase gastvrijheidspluim en was er een jaar later alle lof voor de koffie. 'Een puike prestatie waar de espresso en cappuccino op correcte wijze worden geserveerd', oordeelde het horecavakblad Misset twee jaar geleden, waarmee Block 62 op nummer 73 in de Koffie Top 100 eindigde.

Ook vier jaar geleden prikte BN DeStem een vorstelijk vorkje bij Block . 'Je hebt ondernemers in de horeca die echt in alles uitstralen dat ze het de gast naar de zin willen maken', begon ik dat artikel en wat blijkt: ze hebben er nu een gastvrouw die een zo mogelijk nog grotere gastvrijheidspluim verdient. Laat zij nou net ook ónze tafel hebben!

Zonder hapering vertelt ze ons en - voor het gemak - het stel aan de tafel naast ons, wat vandaag de specials zijn. Het is nog een lang lijstje ook. Babbelend en knabbelend van een schaaltje kroepoek kies ik na het bestuderen van de kaart voor twee specials, met om te beginnen een salade met Serranoham, rucola, gegrilde wilde perzik en geitenkaascrème. Die salade oogt niet alleen fraai, maar smaakt ook nog eens heel erg goed.

Wat ook geldt voor mijn huiswijn overigens. Meneer aan de overkant is op chiquer gegaan met een Pinot Noir van het huis Mirassou. Ik mag proeven. Hij drinkt 'm bij zijn voorgerecht, van de kaart: carpaccio van Wagyu rund. Dat is exclusief, mals, zeer smaakvol en ook dúúr rundvlees. Een klassiek opgemaakt bordje met rucola en Parmezaan. Was ons verteld dat we hier met 'gewoon' rundvlees te maken hadden, dan hadden we dat zeker geloofd. "Te weinig smaak en te duur", vindt mijn gast.

Liu en haar partner Marcel Huser hebben een kaart met zowel westerse als Aziatische gerechten. Die wisselt om de drie tot vier maanden. Verder is er keuze uit een soep, een salade en een pasta van de week en voor wie dan nog niet weet wat te eten, is er een krijtbord aan de muur waarop chef Marcel zijn creativiteit botviert. Hij past zich bij zijn keuze graag aan aan het seizoen.

Wij kozen beiden voor een specialiteit. Mijn gast voor de gefrituurde zeebaars. Die oogt weliswaar wat droog, maar niets is minder waar, volgens 'de overkant'. Mals visvlees met een licht pikant Thais sausje. De gewokte groenten die we er samen bij hebben genomen, combineert ook prima met mijn overheerlijke, goedgevulde Thaise gele curry met zeevruchten. Aanrader. Niks te pittig, zoals vooraf ook gemeld.

Na de cappuccino met zelfgemaakt koekje en een verse muntthee met smeuïge bananencake (idem) voor mijn gast is het wachten op de rekening. Een wat langere wachttijd dan wij hadden gewenst. Dat is dan meteen het énige steekje dat de gastvrouw deze avond laat vallen. Anders had zíj beslist een tien gescoord. 

BEOORDELING

Voorgerecht: 7
Hoofdgerecht: 8
Nagerecht: 7,5
Prijs/kwaliteit: 7
Bediening: 9,5
Sfeer: 8
Drank: 8
Eindscore: 8

REKENING

Salade perzik 12,20
Carpaccio 13,50
Curry 23,50
Zeebaars 22,50
Huiswijn (2) 7,80
Pinot Noir 4,80
Muntthee 2,40
Cappucino 2,40
Espresso 2,10
Bananencake 2,90
Totaal 94,10 euro

ADRES

Block62
Ginnekenweg 62 in Breda
076-8896235
www.block62.nl
Open: woensdag t./m. vrijdag van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag en zondag van 9.30 tot 22.00 uur
Elke laatste zondag van de maand van 9.30 tot 16.00 uur
Maandag en dinsdag gesloten.

Poll

Demonstreren in coronatijd? Prima, maar alleen op gepaste afstand.

Demonstreren in coronatijd? Prima, maar alleen op gepaste afstand.

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
990 stemmen