Volledig scherm
Op de wagen van bouwclub Wij is een snorkelende persoon de blikvanger. Hij is op zoek is naar het slikpaleis van prins Nilles III. foto's Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Renovatie of nieuwe bouwkoten voor Bergse bouwers op Konterscherp

BERGEN OP ZOOM - De loodsen van de vastenavendbouwclubs op het Konterscherp worden óf grondig gerenoveerd óf maken plaats voor nieuwbouw.

Op het terrein komt ook ruimte voor bouwclub De Krabbeklutsers, die nu nog in de Stadsschuur zit. De Bergse kinderbouwclubs komen samen ergens op een apart terrein te zitten. De exacte locatie daarvan is nog onzeker.

Dat zegt Nol Leijs, voorzitter van de Stichting Vastenavend. De Stichting heeft hiervoor een huisvestingsplan ingediend bij de gemeente. Want dat er iets moet gebeuren aan de bouwkoten, staat volgens Leijs als een paal boven water. "De Stadsschuur is tegenwoordig allesbehalve veilig te noemen." Daarnaast zijn de bouwkoten op het Konterscherp te klein en verouderd. Volgens de voorzitter zal het nog wel tot het leutfeest van 2018 of 2019 duren voor alle bouwclubs naar het Konterscherp zijn verkast. De plannen worden pas eind dit jaar door de gemeenteraad besproken.

Stichting Vastenavend en de gemeente Bergen op Zoom trekken samen op bij de financiering hiervan. Een exact bedrag kan Leijs nog niet noemen. Wel wordt er gehoopt op een subsidie vanuit het Cultuurfonds.

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van dinsdag.

Live Voetbal

SDC PuttenSDC
20:45
PSVPSV
away logo

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
859 stemmen