Volledig scherm
© Thinkstock

Renovatie Dorpsstraat Sint Willebrord: 'Dit is nou al de zesde keer'

SINT WILLEBRORD - De renovatie van de Dorpsstraat is deze week begonnen. Dat wordt een langdurige klus. In twee fases wordt voor de zoveelste keer alles anders.

Oudere inwoners van Sint Willebrord kijken er al niet meer van op. De Dorpsstraat ligt weer eens overhoop en het is niet de eerste keer dat er langdurig wordt gewerkt. In dit geval trekt de gemeente Rucphen er bijna een jaar voor uit om de straat in fases te fatsoeneren.

Bomen weg, bomen toch maar weer terug. Wegdek breder, wegdek liefst een beetje smaller. Zo is het in het verleden al dikwijls gegaan. Na elke ingreep ziet de hoofdstraat er weer anders uit. Veel inwoners maken dat nu al voor de zesde maal mee en denken nog wel eens terug aan hoe zij de straat ooit hebben leren kennen.

Rini Wagtmans heeft niet alleen als wielrenner door zijn 'eigen Dorpsstraat' gefietst en er in 1978 de Tour de France laten finishen, hij beschikt ook over een flinke collectie foto's over het verleden van zijn dorp. Want zijn belangstelling reikt verder dan alleen de wielersport. Nagenoeg bij alles wat er in Sint Willebrord gebeurt, voelt Wagtmans zich wel betrokken. Daar is zijn tweede hobby, het verzamelen van oud materiaal, ook uit voortgekomen. "Ooit was de Dorpsstraat een zandpad", weet Wagtmans die niet met alle veranderingen gelukkig is. "Dat alles van A tot Z weer verandert, zal wel zo moeten. Maar waar zie je tegenwoordig nog dat iets wordt gekoesterd zoals het door onze voorouders is aangelegd? Alleen in Frankrijk misschien. Daar is de Champs Elysées nog precies zoals toen ik er voor het eerst kwam. Van de Dorpsstraat kan dat niet worden gezegd. Ik ben dan ook benieuwd of het bij die zesde keer blijft."

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
843 stemmen